Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Πληροφορίες για το σεμινάριο στην Καλαμπάκα

Η δύναμη του ρυθμού

(Drum and Flow)

Η δύναμη της αργής κίνησης

(Bike and Flow)

Αγαπητοί φίλοι του Ρυθμού και του Χορού,

μετά από την μουσική μας συνάντηση στις Σπέτσες ακολουθεί, όπως είχαμε προγραμματίσει, το Σαββατοκύριακο στα Μετέωρα.

Μερικές οργανωτικές πληροφορίες:

Τόπος διαμονής και σεμιναρίου

www.alsoshouse.gr, Γιάννης Καρακαντας Τηλ 2432024097, 6972544825

Πρόκειται για μια όμορφη πανσιόν με ταράτσα στις ρίζες των Μετεώρων, στην παλιά πόλη της Καλαμπάκας. Όταν κλείσετε τηλεφωνικά δωμάτιο αναφερθείτε στο σεμινάριο, γιατί οι τιμές είναι κανονικά πιο ακριβές. Στην τιμή των 50 κατ’ άτομο περιλαμβάνονται δυο διανυκτερεύσεις και δυο πρωινά, σε δίκλινο δωμάτιο. Το σεμινάριο θα γίνει στην ταράτσα της πανσιόν με θέα τα Μετέωρα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα παίξουμε μέσα στην αίθουσα. Δείτε στο διαδίκτυο τα δωμάτια και την τοποθεσία, έχει αρκετή έμπνευση.

Από Θεσσαλονίκη, για όσους δεν ταξιδέψουν οδικά, έχει π.χ. τραίνο που φεύγει στις 17:55 και φτάνει σε τρεις ώρες Καλαμπάκα. Κόστος περίπου 9€.

Αθήνα – Καλαμπάκα είναι περίπου 380 χιλιόμετρα, Θεσσαλονίκη – Καλαμπάκα μέσω Εγνατίας είναι 235 χιλιόμετρα, δηλ. περίπου τρεις ώρες.

Θα ήταν καλό το αργότερο κατά τις 10.00 η ώρα το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτώβρη να είμαστε όλοι στην πανσιόν.

Εγγραφές, πληροφορίες, πληρωμή, συμμετοχή

Με την πληρωμή των 60στην Εμπορική Τράπεζα, στον αριθμό λογαριασμού 86263114, αριθμός Τραπέζης 407 με την ένδειξη «Σεμινάριο κρουστών Μετέωρα» και την τηλεφωνική κράτηση δωματίου, έχει γίνει η εγγραφή στο σεμινάριο. Στην Καλαμπάκα θα μας περιμένουν Djembe, Congas, Sourouba και διάφορα άλλα μικρά κρουστά. Στο σεμινάριο και την εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν 16 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις πληρωμές που θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 2 Οκτώβρη. Εννοείται ότι στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν φίλοι σας εφόσον τους αρέσει η μουσική, ο χορός, η φύση και το ποδήλατο !!

Τόπος της βόλτας με ποδήλατο (Bike and Flow)

Τώρα που το αυτοκίνητο κοντεύει να γίνει εμπόδιο της κίνησης, ας θυμηθούμε μια ξεχασμένη ποιότητα της μετακίνησης με το ποδήλατο, εκεί όπου το αυτοκίνητο δεν ενοχλεί το ποδήλατο και η φύση μάς «αερίζει» το κορμί.

Το χωριό Σαρακίνα (γενέτειρά μου) βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα στον κάμπο με ενδιαφέροντα τοπία που αλλάζουν κάθε 500 μέτρα. Στην τιμή του σεμιναρίου των 60 συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση έγχρωμων ιστορικών ποδηλάτων, όλα διαλεγμένα και μεταφερμένα από τη Γερμάνια, για μια αργή συλλογική βόλτα (Bike and Flow) στους γειτονικούς λόφους, όπου θα περπατήσουμε λίγο. Όποιος/όποια δεν θα ήθελε να έχει αυτή την εμπειρία και προτιμά το περπάτημα, υπάρχει εναλλακτικά ένα όμορφο μονοπάτι από την πανσιόν μέχρι το επόμενο μοναστήρι. Εννοείται ότι αυτή την εποχή δεν έχει τουρισμό η περιοχή και θα έχουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης συναισθηματικής προσέγγισης στην κουλτούρα του ποδηλάτου, όπως το είχε για λίγο η Ελλάδα στην δεκαετία του 60, με φύση και περπάτημα. Η βόλτα προγραμματίζεται την Κυριακή 18 Οκτώβρη το πρωί ή το μεσημέρι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η ομορφιά του τόπου και το «μπάνιο» στη φύση δεν μπορεί να είναι χορταστικό με μια βόλτα δύο ωρών, είναι όμως ένα προοίμιο για μια μεγαλύτερη παραμονή στην περιοχή με ανακαλύψεις στη φύση, ίσως την άνοιξη.

Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μου.

Πολλά χαιρετίσματα από την Θεσσαλονίκη, και καλή αντάμωση τον Οκτώβρη στα Μετέωρα !!

Αριστείδης Παπανικολάου, τηλ. 2310 243 292, 6981 874219

Email : aris@drum-and-flow.de www.drum-and-flow.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου